Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

DeĞerlİ ÜÇ Şey

DeĞerlİ ÜÇ Şey

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Rahman Rahim Allahin adi ile
Allaha hamd olsun
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina

DEĞERLİ ÜÇ ŞEY

Abbâs bin Huleyd elHacrî (ks) naklediyor: Ebûdderda (ra), Şu üç husus olmasa, dünyada kalmamayı isterdim dedi
Ona, Nedir bunlar? diye sordum Şu cevabı verdi:

a)Gece ve gündüz devam ederken, ebedî hayatım için, Yaratanımın huzurunda secdeye kapanıp yüzümü sürmem

b) (Oruç sebebiyle) öğlenin sıcaklığında çekilen susuzluk

C)Meyve seçer gibi, konuştukları kelimeleri seçen insanlarla oturmak

Sonra da açıklamalarına şöyle devam etti: Kâmil takvâ; kulun, zerre ağırlığındaki şeylere varıncaya dek Allahtan korkması Hatta, bir takım şeyleri helâl görmesine rağmen, haram olmasından korkarak onları terk etmesidir

Bu hâl, onun haramlara düşmesini engeller Azîz ve Celîl olan Allah Teâlâ, neticede kullarının, huzuruna nasıl bir vaziyette çıkacağını beyan etmiş ve bu hususta şöyle buyurmuştur:

Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür (S Zilzâl, 78)

Bu sebeple, hiçbir kötülüğü küçük görüp, ondan sakınmamazlık etme Kezâ, hiçbir hayrı da hor ve hakir görme, yap (Ebû Nuaym, HılyetülEvliyâ, 1212)

Selam, Hudaya ittiba edenlere

858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt