Defne hakkında kafalardaki soru defne hakkında yazılanlar Toprağın bol, ruhun şad olsun kara kız defne! Defnenin ölümü hakkında ancak kafalardaki sorulara bakalım şimdide; Defne Joy Foster’ın cesedinde darp ve cebir gibi izlere raslanmazken belli vefat nedeninin 15 ay sonradan belirleneceği ifade edildi Herkesi üzen ölümle ilgili cevap bekleyen sorular var 1548653898 1548653898 defnehakkindakafalardakisoru5c4e95503fda5defnehakkindakafalardakisoru5c4e95503fda5 defnehakkindakafalardakisoru5c4e95503fda5 Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan verilen ön otopsi raporunda, “ölüme sebebiyet verecek darp, cebir, iğne izi, morluk gibi belirtilere rastlanmadığı belirtildi Foster’ın belli ölüm nedeninin kan ve doku örneklerinin incelenmesinin arkasından ortaya çıkacağı, bunun açıklanmasının da yaklaşık 1,5 ay süreceği ifade edildi Foster’ın ölüm sebebiyle ilgili gündeme gelen ihtimaller ise şöyle: Yorgunluğa dayanamadı mı? Foster geçen hafta “Değil Böyle Dans yarışmasına veda etmişti Yarışmanın jürisinde bulunan Saba Tümer, elenen Foster’a önümüzdeki hafta da programda yarışmasa bile gösteri yapmasını söylediğini, Foster’ın ise ‘fazla yorulduğunu, dinlendikten daha sonra eğlence yapabileceğini’ anlattığını belirtti Foster, ölmeden önce kameralara yansıyan, bar girişinde çekilen son görüntüsünde de epeyce halsiz görünüyordu Astım hastası olduğu bilinen Foster, bu yorgunluğa dayanamadı mı? Alerjik reaksiyon ihtimali Foster’ın o gece Altan’la tanıştığı ‘Eelence’ adlı mekandan önce arkadaşlarıyla başka bir mekanda eğlendiği ve alkol aldığı, arkasından geldiği ‘Eelence’de de alkol almaya devam ettiği iddia edildi Uzmanlar, fazla alkolün astım hastalığına ölümcül etki yapmasının düşük olasılık olduğunu söylüyor Fakat alkolün Foster’ın hareketlerini yavaşlatmış olabileceği de ihtimaller arasında Foster, alkol sebebiyle astım krizini anlamamış olabilir mi? Hareketleri yavaşladığı için çantasındaki ilaçları almakta gecikmiş olabilir mi? ya da Foster’ın yediği diğer birşey vücudunda alerjik tepkime yaratmış olabilir mi? Kalp krizi mi? Foster’ın burnundan kan geldiği de iddialar aralarında Uzmanlar, astımla burundan kan gelmesi arasında herhangi bir bağ olmadığını belirtiyor Foster, astım açık havada ani bir kalp krizi veya beyin kanaması gibi başka bir nedenle hayatını kaybetmiş olabilir mi? Annesi yıkıldı Defne Joy Foster’ın Bodrum’da yaşamış annesi Hatice Foster acı haberi alır almaz İstanbul’a geldi Atatürk Havaalanı’nda tekerlekli sandalyeyle taşınan anne Foster, kesintisiz gözyaşı dökerek “Allahım bana dayanıklılık ver diyerek ağladı 1548653898 1548653898 defnehakkindakafalardakisoru5c4e95504b5d4defnehakkindakafalardakisoru5c4e95504b5d4 defnehakkindakafalardakisoru5c4e95504b5d4 ‘tek başına astım krizi öldürmez’ Yetkililer, Foster’ın ani ölümünün ‘nefes darlığı’ ya da ‘yürek krizini’nden kaynaklanmış olabileceğini söyledi Genç sunucunun alkolle birlikte hap aldığı için yaşamını yitirdiği de iddia edildi Uzmanlara kadar her ilaç alkolle alındığı takdirde zehirli tesir yapabilir Alkol, vücutta metabolizmayı hızlandırdığı için ilacın etkisini de artırıyor Etkileşimde ilacın dozu ve hastalığın yük derecesi kayda değer İşte düşünceler: Prof Dr Mustafa Bakır (Alerjik astım uzmanı): “Kendisi astım hastası ve takipteymiş Demek oluyor ancak aralıksız hap kullanan birisi Ben hekim olarak kortizonlu hap kullananlara atletizm, yüzme tavsiye ediyorum Bu halk her türlü sporu, dans dahil olmak üzere, yapabiliyor Alkol almış olması önemli değil Içki, bir insana astım atağı geçirtmez Bir insanın astım krizinden ölmesi mümkün lakin ilaçlarını ahenkli ve dozunda kullanan için öyle olası değil Başka olasılıkların da düşünülmesi lüzumlu id Prof Dr Çağlar Çuhadaroğlu (Göğüs hastalıkları uzmanı): “Defne 2008’de bana danışmak için gelmişti, hastalığı ağır değildi Eğer hasta şuurunu kaybedecek dek içerse krizi saptama edemez, zorunlu ilacı alamaz öyle etki yapar; alkole alerjisi yahut astım ile vefat aralarında ilk elden ilişki yoktur