Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

davranış bozukluğu olan çocuklarla olumlu ilşiki nasıl kurulur?

davranış bozukluğu olan çocuklarla olumlu ilşiki nasıl kurulur?
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
davranış bozukluğu olan çocuklarla olumlu ilşiki nasıl kurulur? tutum bozukluğu olan çocuklar olumlu irtibat nasıl kurulur tutum bozukluğu olan öğrenciler Çocuk psikolojisinde uzmanlar tarafından en fazla üzerinde durulan konulardan biri çocuklarda görülen tutum bozukluklarıdır Bir çocuğun davranışının bozukluk sayılabilmesi için bazı ölçütler gerekir Bu ölçütler: 1Yaşa Uyarlama: Hergelişim döneminin kendine özgü davranışları vardır bu nedenle çocuğun içindebulunduğu gelişim döneminin özelliklerini iyi bilmek gerekir Örn; 2 yaş çocuğunegativist, hareketlidir ve istenilen şeyi yapmaz Freud un anal, Erikson unözerkliğe karşı kuşku ve utanç dönemine rastlayan bu yaşlarda çocuk, özerk birbirey olduğunu öğrenir Kendisi istemeyince altının değiştirilmesini istemez,öpülmeyi reddeder 35 yaş çocuğu dikkat çekmek ister Düş dünyası çok genişolduğu için inanılmaz öyküler anlatabilir Henüz yalanla yalan olmayanı ayırtedemezler böylece bu yaşlardaki çocukların anlattıkları yalan olarakkabul edilmezken, 1114 yaşlarındaki çocuklarda görülen yalan normalden sapanbir davranış olarak kabul edilir 2Yoğunluk: Bir davranışın bozukluk olarakkabul edilmesindeki 2 ayırıcı özellik yoğunluktur Örn; 5 yaş çocuğunda hiddet vehuysuzluk doğalken, bu tavır başkasına fiziki hasar verme şekline dönüşürse,davranış bozukluğu kategorisine girer 3Devamlılık: Çocuğun belirtilmiş bir davranıştürünü ısrarlı bir biçimde ve uzun vakit devam ettirmesidir 4Cinsel rol beklentileri: Erkeklerde kızlara oranla daha agresif olmaları beklenirken, davranışları ile erkeklerebenzer kavgacı davranan kızların davranışları normalden sapan davranışkategorisine girer GENELDE DAVRANIŞ BOZUKLUKLARININ NEDENLERİ Uyarı Çekmek: Çocuğa gerekli sevgi ve ilgi gösterilmediğinde yada yeterli süre ayrılmadığında uyarı çekmek için tutum bozukluklarına yönelir Ebeveynlere aleyhinde zor kazanma isteği: İntikam Alma Ricası: Bilhassa dayak yiyen,sevgi verilmeyen çocuk başlıcababasından intikam olmak isteraşırı otoriter ve baskıcı tutum, katı disiplin anababaya karşısında öfke ve n efret duygularının gelişmesine ve buna paralel olarak başkaldırıcı bir bireyin oluşmasına niçin olur Yetersizlik: Çocuğun kendine güvensiz olması tutum bozukluklarına neden olur Annebabanın aşırı koruyucu, toleranslı tutumu, gerektiğinden fazla itina gösterilmesi pozitif yoklama anlamına gelirSonuçta çocuk öteki kimselere fazla bağımlı, kendine güveni olmayan, hissi olarak çabuk kırılan bir kişi olurBu koşul çocuğun kendi kendisine yetmesine olanak vermez ve tavır bozukluklarına neden olur DAVRANIŞ BOZUKLUĞU OLAN ÇOCUKLARLA OLUMLU ILIŞKI NASIL KURULUR? 1Ortak Saygı: Çıkışmaklâf Işitmek, çığlık atmak, vurmak,susturmak,aykırı davranmak çocuğa saygısızlığın göstergesidir Her başlıcababa çocuklarına hürmet göstermeyi öğrenmelidir Her çocuk bambaşka bir kişi olarak elealınıp, fikirleri sorulmalı ve fikirlerine hürmet gösterilmelidir 2Çocuğa Zaman Yarmak: Çocukla ilgilenmek, vakit ayırmak gerekir Birlikte geçirilecek vakit nicelik değil,nitelik olarak önemlidir Birlikte çocuğun hoşlanacağı etkinlikler yapılabilir 3Cesaretlendirme: Çocuğun kendine güvenmesini istiyorsa önce annebaba çocuğa güvenmelidir Çocuğun çabasını övmeli ve yüreklendirmelidir Cesaretlendirme çocuğun kendini kıymetli algılayabilmesi için fazla önemlidircesaretlendirme çocuğu olduğu gibi kabul edip, kendi olduğuiçin değer vermedir id 4Sevgiyi Açıklamak çocuğun kendini tehlikesiz hissedebilmesi için, en azından sevildiğini bilmesi ve sevmesi gerekir  

858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt