
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler
- 1 tabak kemikli et
- 1 tabak biber
- 1 tabak patlıcan
- 1 tabak domates
- 10 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık biber domates salçası karışık ( yemek kaşığı)
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Daha sonra pişen etlerimizi suyundan çıkartıp kenara alıyoruz.
- Tenceremize yağı salçayı alıp kızartıyoruz kızaran salçaya etlerimizi ek edip 2 kere karıştırıyoruz.
- Salçaya bulanan etimizin üzerine biber, patlıcan, domates sırasıyla koyup en üstüne ise sarımsakları ek edip üzerine 2 kepçe etin suyundan ek edip 45 dk. pişirmeye bırakıyoruz.
- Altı kısık bir formda kapağı açmadan pişiriyoruz.
- Daha sonra porsiyon luk güveçlerimize eşit bir formda ayırıyoruz.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis ediyoruz.