Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dansla form tutuyorlar

Dansla form tutuyorlar
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
dansla zayıflama,ünlülerin formda kalma sırları,formda kalmak için yapılması gerekenler,formda kalmanın yolları

Formda kalmak için ne yapmalı?
Dans salonlarına gitmek hemen spor salonlarına gitmek kadar çok moda Terapi almış gibi dinginlik sağlayan insanı spordaki gibi formda tutan dans ünlülerin de tercihiAhenkli dans etmek fitness ’tan daha yararlı

Dansla form tutuyorlar

Şarkıcı İzel

Benim dansla tanışma hikayem okul yıllarına uzanıyor O dönemde halk oyunları oynuyordum Millet oyunları hem zevklidir, ayrıca de müthiş bir performans gerektirir Özellikle ahenkli prova yapıyorsanız, tüm kaslarınızın çalıştığını sonuna kadar hissedersiniz

Vakit içinde millet oyunları hayatımdan çıktı maalesef Lakin vücudumu çalıştıracak hareketli egzersizler yapmam gerektiğinin farkındaydım hep Kilo almaya müsait bir üretim var Dönem dönem spor da yapıyorum lakin fazla sevdiğimi söyleyemem İstanbul ’daki iyi spor salonlarının hepsinde kaydım var ama bir iki sefer uğradıktan sonradan devam edemiyorum Fitness ve koşu bandı bana rutin ve can sıkıcı geliyor açıkçası Onun için benim sporum dans!

Ilk Olarak bu işe sahne performansıma katkı maddesi sağlasın diye başlamıştım Çağdaş dansla uğraşıyorum Hatta epey zorlanmıştım da ilk önce meşhur bir Amerikalı dans hocasıyla çalıştım Birincil üç ders bir kırılma noktası var Dışarıdan gözüktüğü dek basit olmadığını anlıyor ve cayma aşamasına geliyorsunuz Fakat birincil dersleri atlatınca işin zevkli kısmı ortaya çıkıyor Derhal dans etmek benim için bir yaşam biçimi haline geldi Almanya ’dan gelen dansçı arkadaşlarımızla uyumlu çalışıyoruz

Şarkıcı Aşkın Nur Yengi

Tango ruhumu dizginliyor
Bir seneden uzun süredir tangoya tutkuyla bağlıyım Vücudu ve ruhu güzelleştirmesinin yanı sıra bir felsefesi var bu dansın Cisim aktivitesini yoğunlaşmak, minimum terapiste gitmek değin yardımsever kendimce Benim hiperaktif bir yapım var ve ama bu dans benim ruhumu dizginleyebiliyor

Her sporu denedim Aerobik, jogging, step yaptım Bir vakit devam ettikten sonra hevesle gidemedim hiçbirine Kendimi geliştiremediğim aktiviteler beni köreltiyor Maceraperest biriyim bununla birlikte Köprülü Kanyon ’da rafting yaptım, 4x75 bayrak yarışı birinciliğim ve motor tutkum var Lakin tenis hariç hiçbiri tango dek etkilemedi beni

Sahiden dansa küçüklüğümden beri düşkünüm Bale eğitimim var oysa yükselme çağında vücudumu şekillendiren en önemli aktivitedir Konservatuvarda okurken de Karadeniz folklor ekibinde ekip başı olmuştum Sonra Sait ve Melis Sökmen ’le birlikte jazz dance yaptım İki yıl önce tango derslerine başladım Hollanda ve Londra ’da tango workshop ’larına katıldım Her fırsat bulduğumda soluğu İstanbul ve yurt dışındaki tango etkinliklerinde alıyorum

Tangoda erkek yönetir, bayan peşine düşüp takip eder Bu benim karakterimi dengeliyor çünkü hayatım her tarafında denetleme hep bendeydi ve danstaki bu farklılık beni cezbediyor Tango değişik danslara benzemez

Spiker Gamze Özçelik

Hocam Sait Sökmen ’den aldığım derslerle başladım dansa Ilk Olarak şovumu renklendirme amacı vardı Lakin hemen dans etmek o kadar bir hal aldı oysa, sahneyle ilgili bir iş yapmasam bile devam ederim Dans etmek bir yetenek, benim içimden gelen bir şey

Herhangi bir spor yapmaya vaktim değil Benim için sporun yerine geçiyor Spor ne menfaat sağlıyorsa, dans etmek de benim vücuduma böylece iyi geliyor Zaten salonda rutin fitness yapmaktansa, dans etmeyi seçim ederim Müzikli ve ritmik hareketler benim ruhumu harekete geçiriyor, vücudumun sürükleyici biçim almasına da menfaat sağlıyor Duruşu da estetik ışık halkası getiriyor Profesyonel dansçıların vücutlarının ne dek formda olduğunu hepimiz biliyoruz

Bölgesel sıkılaşma için de uygulanabilir Örneğin kalçanızı ve bel bölgenizi çalıştırmak için Latin danslarıyla ilgilenebilirsiniz Bu işin yaşı da yok Hayatım setler ve canlı yayınlar aralarında mekik dokuyarak geçtiği için sağlıklı bir besin düzenim veya spora ayırabilecek vaktim olmuyor Ben de evde kendi başıma saatlerce dans ediyorum Evdeyken pozitif ısınma hareketi yapmıyorum Dans ederken yavaşça başlıyorum, sonradan patlıyorum!

Dans hocaları ne diyor?

Dansçı, şarkıcı Yonca Evcimik

Dansa başlarken dikkat edilecek en kayda değer husus ısınmak! Esneme hareketleri fazla önemli Dans eden insanlarda belli bir süre sonra kaslar sıkılaşmaya ve vücut toparlanmaya başlıyor Cisim daha güzel bir duruş kazanıyor daha sonra da yağ yakmaya başlıyor

Ben alternatif yöntemlere ve fazla enerjiye de fazla inanıyorum ara sıra danslarımda yoga figürleri de kullanıyorum Keza dansın ruh sağlığına da fazla yararlı olduğunu düşünüyorum

Fenerbahçe ’de açtığımız Dans Okulu ’nda dans etmek isteyen her yaştan kişiye yardımcı oluyoruz Burada olağan baleden çağdaş danslara, pop, Latin ve oryantale değin her stil dans dersi veriyoruz Hangi tarz size enerji veriyorsa, vücudunuzun ritmine uyuyorsa onu seçmelisiniz Zamanla doğaçlamalarla kendi stilinizi bile yaratabilirsiniz Ben insanları sıkmadan, onları özgürlük bırakarak öğretme taraftarıyım Yoksa kişi bunalır ve danstan uzaklaşır

Koreograf Sait Sökmen

Dans sporun doruğudur! Spor kasları, kolları, bacakları yöresel olarak çalıştırıyor lakin dans tüm bedeni çalıştırdığı gibi ruha da hitap eder Yeni başlayanlar için temel öğretilerin iyi bir eğitmen göre verilmesi ve ısınma hareketleri yapmak fazla önemli

Salon dansları, folklor gibi performanslar bence gözetim aşağıda uygulanmalı Bunların hiçbirine vakit ayıramıyorsanız; sabahleyin kalkarsınız, müziği açar, içinizden geldiği gibi dans edersiniz Dans keza neşe saçan, hem de en güvenli, sakatlanma riski en düşük olan spordur

Vücudu sıkılaştırmada Latin dansları daha etkili Tango da bir Latin dansı fakat ben salsa gibi seri danslardan bahsediyorum

Dansçı Tan Sağtürk

İster profesyonel, ister acemi olarak yapılsın, dünyanın en zevkli meşguliyet kendimce Dans ederken vücuttaki her kas çalışıyor Dans, eklemleri de çalıştırıyor Bilinçli çalışılmazsa alışılmış olmayan bir cisim için aşındırıcı olabilir

Uyumlu dans etmek, form tutmak için fitness yapmaktan daha bereketli bir yöntem Fakat insanlarımız moda veya trend olduğu için dans etmeye meyilli Form yakalamak için dans edenlere, işlerini ciddiye almak koşulu ile karşı değilim Lakin benim öğrencim kafa patlatmak zorunda *