Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dansla Form Tutan Ünlüler

Dansla Form Tutan Ünlüler
0
160

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
DANSLA FORM TUTUYORLAR
Dans salonlarına gitmek şimdilerde spor salonlarına gitmek dek moda Terapi almışçasına sakinlik karşılayan, insanı spordaki gibi formda tutan dans, ünlülerin de tercihi

Koşu bandı can sıkıcı geliyor (İzel)
Benim dansla tanışma hikayem mektep yıllarına uzanıyor O dönemde ahali oyunları oynuyordum Halk oyunları keza zevklidir, ayrıca de müthiş bir performans gerektirir Özellikle ahenkli prova yapıyorsanız, bütün kaslarınızın çalıştığını sonuna kadar hissedersiniz

Zaman içinde ahali oyunları hayatımdan çıktı maalesef Fakat vücudumu çalıştıracak hareketli egzersizler yapmam gerektiğinin farkındaydım daima Kilo almaya müsait bir üretim var Dönem dönem spor da yapıyorum ama fazla sevdiğimi söyleyemem İstanbul ’daki iyi spor salonlarının hepsinde kaydım var ama bir iki sefer uğradıktan sonradan devam edemiyorum Fitness ve koşu bandı bana rutin ve bıktırıcı geliyor doğrusu Onun için benim sporum dans!

Başlangıçta bu işe sahne performansıma katkı maddesi sağlasın diye başlamıştım Çağdaş dansla uğraşıyorum Hatta epey zorlanmıştım da ilk kez meşhur bir Amerikalı dans hocasıyla çalıştım Ilk üç ders bir kırılma noktası var Dıştan gözüktüğü değin kolay olmadığını anlıyor ve sözünden dönme aşamasına geliyorsunuz Fakat birincil dersleri atlatınca işin zevkli kısmı ortaya çıkıyor Hemen dans etmek benim için bir yaşam biçimi haline geldi Almanya ’dan gelen dansçı arkadaşlarımızla düzenli çalışıyoruz

Tango ruhumu dizginliyor (Aşkın Nur Yengi)
Bir seneden uzun süredir tangoya tutkuyla bağlıyım Vücudu ve ruhu güzelleştirmesinin yanı sıra bir felsefesi var bu dansın Karoser aktivitesini yoğunlaştırmak, en az terapiste gitmek değin yararlı bence Benim hiperaktif bir üretim var ve oysa bu dans benim ruhumu dizginleyebiliyor

Her sporu denedim Aerobik, jogging, step yaptım Bir süre devam ettikten daha sonra hevesle gidemedim hiçbirine Kendimi geliştiremediğim aktiviteler beni köreltiyor Serüvenci biriyim aynı zamanda Köprülü Kanyon ’da rafting yaptım, 4x75 sancak yarışı birinciliğim ve motor tutkum var Fakat tenis hariç hiçbiri tango kadar etkilemedi beni

Fiilen dansa küçüklüğümden beri düşkünüm Bale eğitimim var fakat büyüme çağında vücudumu şekillendiren en kayda değer aktivitedir Konservatuvarda okurken de Karadeniz folklor ekibinde takım başı olmuştum Daha Sonra Sait ve Melis Sökmen ’le birlikte jazz dance yaptım İki sene önce tango derslerine başladım Hollanda ve Londra ’da tango workshop ’larına katıldım Her fırsat bulduğumda soluğu İstanbul ve yurt dışındaki tango etkinliklerinde alıyorum

Tangoda erkek yönetir, kadın takip eder Bu benim karakterimi dengeliyor çünkü hayatım her tarafında teftiş her zaman bendeydi ve danstaki bu çeşitlilik beni cezbediyor Tango öbür danslara ayrı

Kendimi böyle ifade ediyorum (Gamze Özçelik)
Hocam Sait Sökmen ’den aldığım derslerle başladım dansa Ilk Olarak şovumu renklendirme amacı vardı Lakin şu anda dans etmek böylece bir hal aldı ki, sahneyle ilgili bir iş yapmasam bile devam ederim Dans etmek bir yetenek, benim içimden gelen bir şey

Herhangi bir spor yapmaya vaktim yok Benim için sporun yerine geçiyor Spor ne üstünlük sağlıyorsa, dans etmek de benim vücuduma böylece iyi geliyor Zaten salonda rutin fitness yapmaktansa, dans etmeyi tercih ederim Müzikli ve ritmik hareketler benim ruhumu harekete geçiriyor, vücudumun sürükleyici biçim almasına da avantaj sağlıyor Duruşu da estetik ülkü getiriyor Profesyonel dansçıların vücutlarının ne dek formda olduğunu hepimiz biliyoruz

Yöresel sıkılaşma için de uygulanabilir Örneğin kalçanızı ve bel bölgenizi çalıştırmak için Latin danslarıyla ilgilenebilirsiniz Bu işin yaşı da değil Hayatım setler ve canlı yayınlar arasında mekik dokuyarak geçtiği için sağlıklı bir besin düzenim veya spora ayırabilecek vaktim olmuyor Ben de evde kendi başıma saatlerce dans ediyorum Evdeyken pozitif ısınma hareketi yapmıyorum Dans ederken yavaş yavaş başlıyorum, daha sonra patlıyorum!

Dans hocaları ne diyor?
Danslarımda yoga figürü kullanırım (Dansçı, şarkıcı Yonca Evcimik)
Dansa başlarken uyarı edilecek en önemli husus ısınmak! Esneme hareketleri çok manâlı Dans eden insanlarda belirlenmiş bir süre sonra kaslar sıkılaşmaya ve karoser toparlanmaya başlıyor Vücut daha güzel bir duruş kazanıyor daha sonra da yağ yakmaya başlıyor

Ben alternatif yöntemlere ve fazla enerjiye de çok inanıyorum ara sıra danslarımda yoga figürleri de kullanıyorum Hem dansın ruh sağlığına da fazla yardımcı olduğunu düşünüyorum

Fenerbahçe ’de açtığımız Dans Okulu ’nda dans etmek isteyen her yaştan kişiye yardımcı oluyoruz Burada olağan baleden modern danslara, pop, Latin ve oryantale kadar her stil dans dersi veriyoruz Hangi stil size enerji veriyorsa, vücudunuzun ritmine uyuyorsa onu seçmelisiniz Zamanla doğaçlamalarla kendi stilinizi bile yaratabilirsiniz Ben insanları sıkmadan, onları hür bırakarak öğretme taraftarıyım Yoksa kişi bunalır ve danstan uzaklaşır

Sakatlanma riski çok az (Koreograf Sait Sökmen) Dans sporun doruğudur! Spor kasları, kolları, bacakları bölgesel olarak çalıştırıyor fakat dans tüm bedeni çalıştırdığı gibi ruha da hitap eder Yeni başlayanlar için temel öğretilerin iyi bir eğitmen tarafından verilmesi ve ısınma hareketleri gerçekleştirmek fazla kayda değer

Salon dansları, folklor gibi performanslar kendimce gözetim altında uygulanmalı Bunların hiçbirine süre ayıramıyorsanız; sabahtan kalkarsınız, müziği açar, içinizden geldiği gibi dans edersiniz Dans hem neşe saçan, ayrıca de en tehlikesiz, sakatlanma riski asgari olan spordur

Vücudu sıkılaştırmada Latin dansları daha etkin Tango da bir Latin dansı lakin ben salsa gibi hızlı danslardan bahsediyorum

Ahenkli dans etmek fitness ’tan daha faydalı (Dansçı Tan Sağtürk)
İster profesyonel, ister acemi olarak yapılsın, dünyanın en zevkli uğraşı kendimce Dans ederken vücuttaki her adale çalışıyor Dans, eklemleri de çalıştırıyor Bilinçli çalışılmazsa alışılmış olmayan bir cisim için aşındırıcı olabilir

Uyumlu dans etmek, form yakalamak için fitness yapmaktan daha verimli bir usul Lakin insanlarımız moda ya da trend olduğu için dans etmeye yatkın Form yetişmek için dans edenlere, işlerini ciddiye edinmek koşulu ile aleyhinde değilim Lakin benim öğrencim kafa patlatmak zorunda *