Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dana eti özellikleri nelerdir?

Dana eti özellikleri nelerdir?
0
162

dersem

FD Üye
Katılım
Ara 6, 2018
Mesajlar
858
Etkileşim
0
Puan
16
Yaş
36
Konum
adana
F-D Coin
74
Dünya üzerinde en yaygın olarak yenilen et türüdür Birçok bölgede koyun etine nazaran çok daha fazla tercih edilen dana eti yaygın olarak sığır etine nazaran da daha çok tercih edilmektedir Bilindiği üzere sığırın yaşça küçüğüne dana denmektedir

Dana etinin özellikleri, faydaları nelerdir?

Dana eti hayvansal gıdalar içinde en çok tüketilen et türünden bir tanesidir

Dana eti bazı özellikleri sebebiyle küçükbaş ve beyaz ete nazaran daha çok tercih edilmektedir

Dana eti özellikle küçükbaş hayvanların etine göre daha sert yapıdadır

Rengi daha koyu kırmızı bir renge sahiptir

İnsanı rahatsız edici bir kokusu yoktur

Enerji değeri küçükbaş hayvanlarının etine nazaran daha azdır Kalori dediğimiz enerji miktarı koyunlarınkinden yaklaşık olarak %50 civarında daha azdır

Dana eti kolesterol yönünden koyun etine nazaran daha fazla miktarda kolesterol barındırmaktadır

Küçükbaş hayvanların etlerine nazaran daha az yağ miktarına sahiptir

Protein yönünden oldukça zengin olan dana eti, özellikle koyun etinde bulunan protein miktarına göre neredeyse iki kat daha zengindir

İçeriğinde yoğun şekilde B vitamini barındırmaktadır

Dana eti kasaplarda satılırken kıyma, kuşbaşı, biftek ve rosto biçiminde satılmaktadır

Dana etinin en kaslı ve en sert bölümü gerdan, but ve karın bölümüdür Bu bölümlerin sert ve kaslı olması hareketli bölüm olmalarından kaynaklanmaktadır Bu bölümler dışında kalan bölümler hem yumuşak hem de kassız bölümlerdir Bu sebeple kassız ve yumuşak olan bölümler fiyat yönünden daha pahalıdır

Dana etinin pişirilme yöntemleri nelerdir?

Antrkot

Yahni ya da haşlama

Kavurma

Döner

Köfte

Şiş

Biftek,

Izgara

Tas kebabı,

Kıymalı yemekler

Etli Sebzeli yemekler

Dana eti kesiliş biçimleri ve isimleri nelerdir?

Kıyma, dana etinin en ince halidir, bir makinayla veya elli çok ince şekilde çekilmesine verilen isimdir

Biftek, dana etinin kalınlığı genel olarak 23 cm kalınlığında ve 10 ila 20 cm genişliğinde dikdörtgene yakın şekilde kesilmiş halidir

Kuşbaşı, en çok satılan kesim şekillerinden olup parça et olarak da tabir edilmektedir 34 cm boyutlarında küp şeklinde parçalara kesilmiş halidir

Rosto, dana etinin fırınlanmak için büyük parçalar halinde kesilmiş biçimine verilen isimdir

Dana etinin bölümleri nelerdir?

Kontrfile

Bonfile

Nuar

Kontrnuar

Sokum

Tranç

Yumurta

Antrikot

Bodigo

Döş

Pençeta

Kürek

Gerdan
 

Similar threads

İnsanlar bitkisel gıdalar ile birlikte en çok tükettikleri diğer bir gıda hayvansal gıdalardır Hayvansal gıdalar içinde ise en çok tüketilen et türü beyaz et olup, onu sırasıyla, kırmızı et ile deniz ürünleri takip etmektedir Burada bilgisini vereceğimiz et türü küçükbaş hayvan olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
Etin bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır? – Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Etin yararları, Etin faydaları, Beslenme değeri yüksek bir yiyecek maddesidir 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur Etin içinde keza fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır Bilhassa karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt