
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket damla sakızlı toz muhallebi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz muhallebi pudra şekeri ve nişastayı harmanlayın. Üzerini sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştın. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unuda ekleyerek yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumuşaklık sizi korkutmasın gayet güzel pişiyor.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 170 derece de önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişiriniz. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip pişen kurabiyeleri çıkarınız.
- Yarım saat civarı dinlendikten sonra kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazır. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolatayada batırabilirsiniz. Afiyet olsun ????.