iltasyazilim
FD Üye
Damla Çikolatalı Portakal Aromalı Şekilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*15 su bardağı dolusu toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*15 çay bardağı damla çilolata
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 adet yumurta
*Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
Damla Çikolatalı Portakal Aromalı Şekilli Kurabiye Tarifi Yapılışı Kurabiyemize başlarken öncelikle margarini elimizde yumuşatıyoruz Damla çikolata hariç bütün malzemeyi iyice yoğurup, azar azar unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Yoğurulan hamura en son damla çikolatayı da ilave edip, tekrar yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerisinde yuvarlayıp kızartma süzgecinde şekil verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz ( Ben şekil vermek için kızartma süzgeci kullandım siz farklı şekil dede yapabilirsiniz) 170 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*250 gr margarin
*15 su bardağı dolusu toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*15 çay bardağı damla çilolata
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 adet yumurta
*Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
Damla Çikolatalı Portakal Aromalı Şekilli Kurabiye Tarifi Yapılışı Kurabiyemize başlarken öncelikle margarini elimizde yumuşatıyoruz Damla çikolata hariç bütün malzemeyi iyice yoğurup, azar azar unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Yoğurulan hamura en son damla çikolatayı da ilave edip, tekrar yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerisinde yuvarlayıp kızartma süzgecinde şekil verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz ( Ben şekil vermek için kızartma süzgeci kullandım siz farklı şekil dede yapabilirsiniz) 170 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun