
Damla Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Isıya güçlü damla çikolata(bitter yahut sütlü)
Damla Çikolatalı Pankek Tanımı Yapılışı
- Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın.
- Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Karışımın üzerine, sıvı yağ ve 2su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
- 2, 5su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir çimdik tuzu da karışımın içerisine ekleyin. Damla çikolatayı da ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kızdırdığınız tavaya yarım kepçe kadar pankek harcını aktarın.
- Ocağın altını kısın.
- Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin.
- Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankeki gerili önlü biçimde pişirin. Afiyet olsun.