Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı damla çikolata
- 3 su bardağı un
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin karıştırma kabına eklenir.
- Üzerine sırası ile yumurta ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
- Sonra nişasta ve pudra şekeri de eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Sonra üzerine kontrollü 3 su bardağı un eklenir. En son damla çikolatayı da ekleyip ve hamuru yoğuralım.
- Unların sıvı tutma kapasitesi farklı olduğu için ve hatta kullanılan yumurta büyüklüğü bile çok önemli onun için 3 ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Benim kurabiye hamuruma 3 su bardağı un yetti sizde bunları göz önünde bulundurarak bir hamur elde edin.
- Sonra kurabiye hamuruna istediğiniz şekilde şekil verebilirsiniz.
- Ben hamuruma oval şekil verip üzerinide çatalla bastırıp bu şekli verdim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızardıktan sonra kontrollü pişirdim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.