Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 200 gr margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri ( 100 ml bardağa ölçtüm)
- Yarım su bardağı nişasta
- Yaklaşık 2 su bardağı kadar da un ( un kalitesi ve yumurta büyüklüğüne göre değişir kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gr damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarin ve yumurta oda sıcaklığında olması gerekiyor.En önemli nokta burası.
- Margarin ve yumurtayı elimizle iyice yedirelim.
- Daha sonra pudra şekeri ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Daha sonra da nişasta, kabartma tozu ve unu da ( kontrollü) ekleyip güzel bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Daha sonra kıvamına göre unu ekleyebilirsiniz. Ama ilk önce azar azar ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- En son olarak damla çikolata da ekleyip bir karıştıralım.
- Yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar koparıp dizelim.
- Üzerine benim gibi bıçakla desen verebilirsiniz.
- İsterseniz normal top şeklinde koyun. İsteğe bağlı.
- 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dk ( kontrolü olarak) pişirin. Zaten gevrek bir hamur olduğu için çok kızarmasına gerek yok.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.