
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet vanilya
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3.5 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
- Damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle un hariç öbür tüm gereçleri karıştırma kabına alın, güzelce yoğurun.
- Akabinde unu azar azar yedirerek yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp avucunuzda yuvarlayın.
- Üzerine damla çikolatalarını ister tek tek yapıştırın, ister damla çikolatasını bir kaba döküp hamurun üst kısmını batırabilirsiniz.
- Daha sonra 180 dereceli fırında 15-20 dk pişirin.
- Altı hafif kızarınca kurabiyemiz pişmiş demektir daha sonra soğumaya alın.
- Üzerindeki damla çikolata soğuduktan sonra kurabiyemiz hazırdır.