
Damla Çikolatalı Kurabiye (Çölyak Diyetine Uygun) Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 su bardağı Elisa un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1 paket kabartma tozu (glutensiz )
- 1 paket vanilya (glutensiz)
- 2 yemek kaşığı bal
- 50 ml süt
- Yarım su bardağı damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye (Çölyak Diyetine Uygun) Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağımızı yumurta ve balımızı karıştırıp yeterlice yoğuralım.
- İçine kabartma tozu vanilya ve unumu ekleyelim .
- En son sütü kıvamı için koyalım.
- Güzelce yoğurduktan sonra elimize pütür gelmeyecek halde olacak.
- Damla çikolatalarımızı ekleyelim 2 3 milim kadar kalın olması lazım ince olunca çabuk yanıyor .
- Hali istediğiniz üzere verebilirsiniz .
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar denetimli pişirelim.