
Damak Şenlendiren Maklube Tanımı İçin Materyaller
- ️1 kilo kuşbaşı et
- ️3 adet büyük uzunluk patates
- ️2 adet patlıcan
- ️1,5 su bardağı pirinç
- ️Üzerini örtecek kadar haşlanmış et suyu
- ️1 tatlı kaşığı tuz
Damak Şenlendiren Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı doğranmış etleri haşlanmaya bırakıyoruz.
- Etler haşlanırken de patates ve patlıcanların kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak (yada tercih ettiğiniz şekilde) doğruyoruz. Kızgın yağda patates ve patlıcanları kızartıyoruz.
- Etler haşlandıktan sonra suyunu bir kenarı alıyoruz. Maklubeyi yapmak için biraz derin olan tencerenin içerisine sıvı yağ ekleyip etleri biraz kavuruyoruz.
- Ocağın altını kısıyoruz ve tabana yayıyoruz. Üzerine evvel kızarttığımız patatesleri, onun da üzerine yeniden kızarttığımız patlıcanları diziyoruz. Yıkanan pirinçli de en üst kata ekleyerek yayıyoruz.
- Dilerseniz pirinçlerin üzerine küçük küçük birkaç modül tereyağ da atabilirsiniz, çok daha lezzetli oluyor. Daha sonra kenarda bekleyen etin suyunu ek ediyoruz.
- Pirincin üzeri büsbütün suyla örtülmesi gerekir. Şayet et suyu az gelirse olağan su ek edebilirsiniz.
- Tuzunu da ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatıyoruz. Suyu büsbütün çekildikten sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. (pişirme müddeti ortalama 25 dakikadır).
- Tencerenin ağız kısmına uygun gelecek tabağı yerleştirdikten sonra tencereyi karşıt çevirip servise hazır hale getiriyoruz.
- Yanına salata ve yoğurt tercih ederim edebilirsiniz.
Damak Şenlendiren Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı