bilgisayarci
FD Üye

Damak Çatlatan Taze İncirli Galette Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı buz üzere su
- 1 cimdik tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı yer fıstığı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 8 adet incir büyüklüğüne nazaran değişir
- 1 yemek kaşığı bal
Damak Çatlatan Taze İncirli Galette Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun gereçlerini rondoya koyup yoğuralım.
- Strecleyip buzdolabına kaldıralım.
- Bu ortada incirleri istediğiniz halde doğrayıp üzerine bal gezdirip kenara alalım.
- Rondo ya yerfıstığını şekeri, tereyağını alıp un haline gelene kadar çalıştıralım.
- Dinlenen hamuru açmaya başlayalım iki adet yağlı kağıt ortasına aldığımız bezeyi yuvarlak formda açalım ,ortasına gelecek halde fıstık ezmesini yayalım üzerine incirleri dizelim.
- Tabanında biriken ballı sudan kenarlarına sürüp şeker serpiştirelim.
- Evvelce 170 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir biçimde yaklaşık 30 dakika pişirelim. Soğuyunca servis edelim.
Damak Çatlatan Taze İncirli Galette Tanımı Fotoğraflı Yapılışı