Damak Çatlatan Sushi Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1 çay bardağı kaynar su
- 1 adet kuru soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Damak tadınıza nazaran pul biber
- Lavaş
Damak Çatlatan Sushi Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine kaynar suyu döküp karıştıralım üstünü örtelim. Bu esnada kalan bütün malzemeyi blendırdan geçirelim.
- Çiğ köfte sosu için bütün malzemeyi karıştıralım. damak tadınıza nazaran opsiyonel hazırlayabilirsiniz
- Bulgurun üzerine 3/1 sosu ekleyip yoğuralım. Biraz kıvama gelince kalan sosun yarısını ekleyip yoğuralım. Tekrar kıvam alınca kalan sosu ekleyip güzelce yoğuralım. Bu biçimde basitçe biçim verebilirsiniz.
- Şayet lavaşa saracaksanız içine 1-2 adet domates püresi ekleyip kıvamı açalım ki kolay sürülsün????.
- Lavaşın her yerine çiğ köfteyi sürüp uzun kısma yeşillik (Marul, domates, roka, tere, reyhan, nane…) yerleştirip saralım. Bir parmak kalınlığında kesip servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.