
Dalyan Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo köftelik kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeyana unu (not: pratik olsun derseniz hazır köfte harcı yada köfte baharatı kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- 200 gram tereyağ
- 3 adet domates
- 10/15 tane köy biberi
- 1 paket süperfres hazır garnitür
Dalyan Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş yoğurma kabına kıymayı ve öbür gereçleri ekleyip düzgünce yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz .
- Dinlenen köfte harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikdörtgen biçimi verip garnitürü ortasına koyup rulo yaparak yağlı kağıt ve alamüyüm folyaya sarın.
- 250 derece evvelce ısıtılmış fırında 45 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp alaminyum folyayı ve yağlı kağıdı kenarlara sıyırıp üzerinin kızarması için bu halde bi 10 dak daha pişiriyoruz .
- Bu ortada domates ve biberleride kızarması için tepsinin her yerine serpiştiriyoru.
- Salça sosu hazırlayıp üzerine gezdiriyoruz .
- En son eritilmiş tereyağı gezdirip servis ediyoruz afiyetler olsun….