Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dalalet Nedir?

Dalalet Nedir?
0
97

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Dalalet Nedir?
Dalalet nedir, dalalet ne demek, dalalet anlamı,

DALALET:

Sapıklık, yoldan cıkma Peygamber efendimizin ve Eshabının bildirdiği doğru yoldan ayrılma, sapma
Allahu tealadan korkunuz! Sozumu iyi dinleyiniz ve itaat ediniz Ben oldukten sonra gelecekler, cok ayrılıklar goreceklerdir O zaman benim ve halifelerimin yolumuza sarılınız Dinde yeni ortaya cıkan şeylerden kacınınız Cunku bu yeni şeylerin hepsi bid'attir Bid'atlerin hepsi dalalettir, doğru yoldan ayrılmaktır (Hadisi şerifEbU DavUd, İbni Mace)
Ummetim dalalet uzerinde icma' etmez (birleşmez) (Hadisi şerifBeyheki)
Sozlerin en iyisi, Allahu tealanın kitabıdır Yolların en iyisi, Muhammed'in (aleyhisselam) gosterdiği yoldur İşlerin en kotusu bu yolda yapılan değişikliklerdir Bid'atlerin hepsi dalalettir, sapıklıktır (Hadisi şerifMuslim)
Eshabı kiram Peygamberimizden (sallallahu aleyhi ve sellem) işitip oğrendiklerini genclere bildirdiler Zamanla insanların kalbleri karardı Hele bazıları, yeni musluman olanlar, Kur'anı kerimden kendi noksan akılları ve kısa goruşleri ile mana cık armağa kalkıştılar Peygamber efendimizin bildirdiklerine uymayan şeyler anladılar İslam duşmanları da bu bolunmeyi, parcalanmayı korukledi, boylece yetmiş iki turlu dalalet ve sapıklık yolu meydana geldi (Kutbuddin İzniki)

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt