Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dağınık Burger

Hoş geldin! Albatros tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Dağınık Burger
0
75

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
daginik-burger.jpg

Dağınık Burger Tanımı İçin Materyaller

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su (Ilık)
  • Yarım çay bardağı süt (Ilık)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • 40 gram margarin (Oda ısısında)
  • 4 su bardağı un (Markaya nazaran değişkenlik gösterebilir)
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • İsteğe bağlı susam
İç Harç İçin
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dilim cheddar peyniri
  • Biraz marul
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • Yarım kuru soğan
  • Ketçap ve mayonez

Dağınık Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ekmek için un ve margarin hariç tüm materyal karıştırılır 5 dk. Bekletildikten sonra denetimli olarak un eklenerek hamur yoğurulmaya başlanır.
  2. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak daha fazla un eklemeyin.
  3. Margarini ekleyip yoğurmaya devam edilir tezgaha alınan hamur en az 12 dk. Yoğurulur üzeri streçlenip mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
  4. Kabaran hamurun havası alınıp 9 eşit modüle ayrılır ekmek yapar üzere katlanır beze yapılır uygun bir borcama bitişik olarak dizilir. Ben 25*25 pasta çemberi kullandım.
  5. 1 saat tepsi mayası verildikten sonra üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürülür evvelden ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. İç harcı için tavaya yağ ve soğan alınıp biraz kavrulduktan sonra kıyma eklenir biraz daha kavrulur.
  7. Tuzu, baharatları ve salçası eklenir biraz daha kavrulup ocaktan alınır. Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra enlemesine ortadan kesilir.
  8. Evvel cheddar peyniri ekmeğin üzerine konulur sonra kıymalı harç serilir soğan halkaları kıymalı harcın üzerine serpiştirilir marul ve kornişon turşu konulduktan sonra son olarak ketçap ve mayonez sıkılıp ekmeğin üstü kapatılır. Fotoğrafları kaydırıp görebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt