iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet tırnak pide (Birkaç gün dolapta kurutulmuş olmalı)
2 yumurta
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası (Arzuya göre acıda olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yeterince su
Yapılışı:
Çorba tenceresine sıvı yağ ve salçalar konularak biraz kavrulur Sarımsaklar ince doğranıp limon tuzu ve tuz ile birlikte ilave edilir Ve tencere büyüklüğüne göre su konur Su iyice kaynadıktan sonra Kurumuş pideler ufak ufak bölünerek ilave edilir ve iyice yumuşayana kadar pişirilir Bir kasede 2ad yumurta çırpılır ve yavaş yavaş pidelere mutlaka katıştırılarak eklenir Aksi halde sıcaktan yumurta pişip top top olabilir Kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır
Not: Suyunu çok çekerse tekrar su ilave edilebilir
Not: Pidelerin mutlaka kurutulması gereklidir
2 adet tırnak pide (Birkaç gün dolapta kurutulmuş olmalı)
2 yumurta
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası (Arzuya göre acıda olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yeterince su
Yapılışı:
Çorba tenceresine sıvı yağ ve salçalar konularak biraz kavrulur Sarımsaklar ince doğranıp limon tuzu ve tuz ile birlikte ilave edilir Ve tencere büyüklüğüne göre su konur Su iyice kaynadıktan sonra Kurumuş pideler ufak ufak bölünerek ilave edilir ve iyice yumuşayana kadar pişirilir Bir kasede 2ad yumurta çırpılır ve yavaş yavaş pidelere mutlaka katıştırılarak eklenir Aksi halde sıcaktan yumurta pişip top top olabilir Kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır
Not: Suyunu çok çekerse tekrar su ilave edilebilir
Not: Pidelerin mutlaka kurutulması gereklidir