Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli)

Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli)
0
109

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cupta-kasik-tatlisi-tavuk-gogsu-ve-supangleli.jpg

Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı İçin Materyaller


Tavuk Göğsü İçin
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin
  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak 125 gram tereyağını uygun bir tencereye alarak eritelim.
  2. Akabinde 1 su bardağı unu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla güzelce kavuralım.
  3. 1 litre sütü dikkatli bir halde ek edelim. Son olarak 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
  4. Tavuk göğsümüz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alalım, tavuk göğsünü bir tabağa aktaralım.
  5. Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım. Bu sırada supangle için 500 mililitre süt, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı kakao ve 1 adet yumurta sarısını uygun bir tencerede uygunca karıştıralım.
  6. Akabinde ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  7. Göz göz olan supanglemizi ocaktan alalım ve içerisine 60 gram bitter çikolatayı ek edelim. Çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  8. Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim, tereyağı eriyinceye kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  9. Oda sıcaklığına gelen tavuk göğsünü mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpalım. Bu formda pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
  10. Tatlımızı servis edeceğimiz kalıba tavuk göğsünü aktaralım. Kalıbı şöyle bir iki defa tezgaha vurarak varsa hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  11. Soğuyan supangleyi de tıpkı biçimde mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam olacak biçimde çırpalım.
  12. Akabinde supangleyi tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim. Tatlımızı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  13. Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serperek dilediğiniz biçimde süsleyelim. Supangleli tavuk göğsümüz servise hazır.
 

Similar threads

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler Tavuk göğsü için; 125 gram tereyağı1 su bardağı un1 litre süt1 su bardağı toz şeker Supangle için; 2,5 su bardağı süt1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı kakao60 gram bitter/sütlü çikolata1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler Tavuk göğsü için 125 gram tereyağ1 su bardağı un1 litre süt1 su bardağı toz şeker Supangle için 500 ml süt1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı kakao50 gram bitter çikolata1 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler Tavuk göğsü için: 1 lt süt1 su bardağı un1 su bardağı şeker125 gram tereyağı Supangle için: 1 lt süt2 adet yumurta sarısı6yemek kaşığı şeker3 yemek kaşığı tepeleme un2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı kakao1 paket bitter çikolata1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Materyaller Tavuk göğsü için: 100 g tereyağı1 su bardağı un1 su bardağı şeker1 litre süt1 vanilya Supangle için: 2,5 su bardağı süt1 su bardağı soğuk su1 yemek kaşığı nişasta1,5 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı şeker100g bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
2 Lezzet Bir Arada Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler Yalancı tavuk göğsü; 1 litre süt1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker125 gram tereyağ yada margarin1 paket vanilya Supangle kısmı için; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı şeker2 tepeleme kaşığı un1,5 yemek kaşığı kakao1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt