
Cup Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi isteğe bağlı
Cup Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı 1-2 dakika çırpın, daha sonra şekerini ilave edin ve beyazlaşana kabar çırpalım.
- Yumurtanın uygun çırpılması çok değerli. Sütü, sıvı yağ, vanilya ve portakal kabuğunuda ek edip çırpmaya devam edelim.
- En son un, kabartma tozu ve kakaoyu ek edip hazırladığımız muffin kalıplarına dökelim.
- Ben 2 yemek kaşığı koydum muffin kabının büyüklüğüne nazaran ölçü değişebilir.
- Isınmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ????.