bilgisayarci
FD Üye

Cup Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (dikkatli ekleyin undan una fark edebilir)
- Her biri için 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi
Cup Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın bem beyaz olması lazım akabinde sırası ile bütün gereçleri ekleyin. Kuru gereçleri eleyerek kullanırsanız daha hoş kabarır ????.
- Hazırladığımız kek harcını kaşık yardımı yahut benim üzere hamur dağıtıcı ile cup kek kalıplarının yarısına kadar doldurup üzerine fındık ezmesi koyarak üzerini tekrar kapatana kadar kek harcı dökün fakat çok dolmasın cup kek kalıblarınız taşmasın onu siz ayarlayın. Dilerseniz üzerlerine benim üzere renkli şekerlemeler dönebilir siniz lakin kural değil.
- Bütün kalıplar dolduktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli biçimde pişirin ???? ve keyifli son keklerimiz servise hazır ????.