Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhuriyetten Önce Eğitim Nasıldı

Cumhuriyetten Önce Eğitim Nasıldı
0
247

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Cumhuriyet Öncesinde Eğitim Nasıldı

Cumhuriyetten Önce Türkiye'de Eğitim Nasıldı

Cumhuriyet döneminin en önemli yeniliklerinden birisi de harf inkılabıdır Bu inkılabın sebebi ise Cumhuriyetten önceki dönemde okuma yazma oranının epeyce düşük olmasıydı

Osmanlı Devletinin son yıllarında nüfusun eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu görülmektedir 1897 yılı istatistiklerine tarafından Okuma yazma bilenlerin oranı % 10un altındadır Okuyan öğrencilerin cinsiyet dağılımına bakıldığında ilkokulda cinsiyet oranı (KızErkek) 0,40 iken bu oranın ortaokulda 0,15e düştüğü görülmektedir

Özellikle kız çocuk okuma oranının düşük olduğu bu rakamlara bakıldığında harf inkılabının ne dek zorunlu bir dilekçe olduğu da ortaya çıkmış olmaktadır *

Similar threads

Cumhuriyet Oncesinde Eğitim Nasıldı Cumhuriyetten Once Turkiye'de Eğitim Nasıldı Cumhuriyet doneminin en onemli yeniliklerinden birisi de harf inkılabıdır Bu inkılabın başlıca sebebi ise Cumhuriyetten onceki donemde okuma yazma oranının oldukca duşuk olmasıydı Osmanlı Devletinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
cumhuriyetten önce kadınların durumu okur yazar oranı Cevap: cumhuriyetten önce kadınların durumu okur yazar oranı Osmanlı döneminde kadınlar eğitim alanında fazla ta önemsenen bir kitle değildi ve bunun neticesinde bir çok kadınımız okur yazan değildi Cumhuriyetin kurulması ve Ulu Önderimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Kadının Cumhuriyetten Önce ve Daha Sonra Okur Yazarlık Oranı Türkiyede Kadının Okur Yazarlık durumu hakkında bilgi Türkiye deki oranın ayrıntısına inersek: toplam nüfus: 874% erkek: 953% bayan: 796% Bu rakamlara bakarak kadın okur yazan oranını olması gereken seviyeye(erkekler ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
cumhuriyetten once kadınların durumu okur yazar oranı Cevap: cumhuriyetten once kadınların durumu okur yazar oranı Osmanlı doneminde kadınlar eğitim alanında cok ta onemsenen bir kitle değildi ve bunun neticesinde bir cok kadınımız okur yazar değildi Cumhuriyetin kurulması ve Ulu Onderimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
Kadının Cumhuriyetten Once ve Sonra Okur Yazarlık Oranı Turkiyede Kadının Okur Yazarlık durumu hakkında bilgi Turkiye deki oranın ayrıntısına inersek: toplam nufus: 874% erkek: 953% kadın: 796% Bu rakamlara bakarak kadın okur yazar oranını olması gereken seviyeye(erkekler ile eşit)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt