
Çubukta Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek hamuru için:
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 200 gram şeker
- 5 adet yumurta
- 250 gram un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 portakalın suyu
- Kuvertür yahut hazır çikolatalı yahut vanilyalı glazür
- Pasta süsü
- Dondurma çubukları
Çubukta Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak 40 x 30 cm’lik dikdörtgen bir kalıbı yahut borcamı yağlı kağıt ile kaplayın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Kek gereçlerini mikser ile çırpın ve tepsiye döküp spatula yahut bıçak yardımı ile düzleştirin.
- Evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra küçük dikdörtgenlere kesip yağlı kağıdın üzerine koyun.
- Her birine en az ortasına kadar dondurma çubuğu saplayın.
- Kuvertür yahut hazır glazürü eritip kaşık yardımı ile keklerin üzerlerini ve dilerseniz yanlarını çikolata ile kaplayın.
- Pasta süsü serpiştirip çikolatanın donması ve kekin sertleşmesi için en 2 saat bekleyin.Daha fazla tanım için instagram tubas_kitchen_tr den takip edebilirsiniz ????.