iltasyazilim
FD Üye
Çubuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet hazır baklava yufkası
*250 gram tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı* sıvı yağ
*İçine ceviz veya toz antep fıstığı
*(ben ceviz kullandım)
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı* su
*İnce bir dilim limon
Üzeri için ;
*Toz antep fıstığı
Çubuk Baklava Tarifi Yapılışı Merhabalar*?Malzemesi az lezzeti mükemmel ve hafif bir tarif öncelikle şerbetimizi yapıp kenara alıyoruz, soğuması için tencereye su ve şekeri koyup ocağa alıyoruz İçine ince bir dilim limon bırakın, kaynamaya başladıktan sonra süre tutun 15 dakika kaynatıp altını kapatın soğusun Yufkayı tek kat olarak kullanıyoruz bir tanesini tezgaha serip içine ceviz koyup sigara böreği sarar gibi sıkıca sarıp dikdörtgen borcama boyunca diziyoruz ve bu işlemi borcam dolana kadar yapıyoruz Resimde göründüğü gibi kesiyoruz Yağı eritip üzerine döküyoruz 190 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz Tatlıyı fırından alınca ilk sıcağının çıkması için 7~8 dakika bekliyoruz Ardından soğuyan şerbetini döküyoruz dinlemeye bırakıyoruz Deneyeceklere Afiyet olsun Ufak bir not vereyim ;tatlı ve şerbet sıcak olursa hamur olur ama bu şekilde yaparsanız çıtır çıtır olacaktır Ayrıca yufkaları kullanırken kullanmadığınız yufkaların üzerine temiz nemli örtün yoksa kurur şekil veremezsiniz ?
*1 adet hazır baklava yufkası
*250 gram tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı* sıvı yağ
*İçine ceviz veya toz antep fıstığı
*(ben ceviz kullandım)
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı* su
*İnce bir dilim limon
Üzeri için ;
*Toz antep fıstığı
Çubuk Baklava Tarifi Yapılışı Merhabalar*?Malzemesi az lezzeti mükemmel ve hafif bir tarif öncelikle şerbetimizi yapıp kenara alıyoruz, soğuması için tencereye su ve şekeri koyup ocağa alıyoruz İçine ince bir dilim limon bırakın, kaynamaya başladıktan sonra süre tutun 15 dakika kaynatıp altını kapatın soğusun Yufkayı tek kat olarak kullanıyoruz bir tanesini tezgaha serip içine ceviz koyup sigara böreği sarar gibi sıkıca sarıp dikdörtgen borcama boyunca diziyoruz ve bu işlemi borcam dolana kadar yapıyoruz Resimde göründüğü gibi kesiyoruz Yağı eritip üzerine döküyoruz 190 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz Tatlıyı fırından alınca ilk sıcağının çıkması için 7~8 dakika bekliyoruz Ardından soğuyan şerbetini döküyoruz dinlemeye bırakıyoruz Deneyeceklere Afiyet olsun Ufak bir not vereyim ;tatlı ve şerbet sıcak olursa hamur olur ama bu şekilde yaparsanız çıtır çıtır olacaktır Ayrıca yufkaları kullanırken kullanmadığınız yufkaların üzerine temiz nemli örtün yoksa kurur şekil veremezsiniz ?