elektronikci
FD Üye

Crumble Tarifi İçin Malzemeler
Crumble için;
- 60 gram eritilmiş tereyağ
- 1 tutam tarçın
- Yarım su bardağı (65 gr) esmer şeker
- 1 su bardağı fındık (kavrulmuş ve dövülmüş)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik (80 gr) un
- 4 şeftali
- 2 su bardağı frambuaz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalilerin kabuğunu soyup dilimliyoruz.
- Derin bir kaba aldığımız şeftalilere frambuaz, şeker, nişasta, limon suyu ve tuzu ekleyerek ezmeden karıştırıyoruz.
- Karışımı fırın kabına yayıyoruz.
- Crumble için un hariç tüm malzemeleri elimizle karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyip parmak ucuyla ufalayarak karıştırıyoruz (kesinlikle yoğurmuyoruz, kum gibi olmalı. ).
- Meyvelerin üzerine crumle yayıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı gittikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun
????bu lezzetli crumbleı başka meyvelerle (çilek, armut vb. ) de yapabilirsiniz; mesela kışın elma ile çok lezzetli olacaktır.
İnstagram @bal. Tadinda
Crumble Tarifi Fotoğraflı Yapılışı