Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cream Puff

Cream Puff
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cream-puff.jpg

Cream Puff Tanımı İçin Materyaller


Choux hamuru için
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 70 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
Üzerindeki çıtır hamur için
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 85 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı un
Pastacı kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Bir paket toz krem şanti
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Çikolata sosu için
  • 1 paket krema
  • 100 gram bitter çikolatası 100 gram sütlü çikolata

Cream Puff Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Çıtır hamurda ki bütün gereçleri yoğurun.
  2. Hamuru iki yağlı kağıt ortasında açın ve yapacağınız biçim ile kesin.
  3. Buzlukta 20 dk bekletin.
  4. Choux hamurunda ki birinci olarak tereyağı, tuz, toz şekeri ekleyin.
  5. Yağ erdikten sonra su ve sütü ekleyin.
  6. Unu da ekledikten sonra 2-3 dk kıvam alana kadar pişirin.
  7. 3 yumurtayı birer birer ekleyin güzelce çırpın.
  8. Sıkma torbasına alın ve yuvarlak halde sıkın.
  9. Üzerine çıtır hamurdan koyun.
  10. 175°c 15dk akabinde 165°c 10dk pişirin.
  11. Pastacılık kremasını yaptıktan sonra çikolatalı sosu yapın.
  12. Hepsi soğuduktan sonra.
  13. Pişen cream puffların üstünü kesin.
  14. Bir ölçü çikolata sosundan geriye kalanını da kremadan sıkın.
  15. Dilediğiniz üzere süsleyin.Afiyet olsun ♡♡.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt