Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cream Puf

Hoş geldin! EmRee tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Cream Puf
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
cream-puf.jpg

Cream Puf Tarifi İçin Malzemeler


Bisküvi katmanı için;
  • 85 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı esmer tozşeker
  • 1 su bardağı un
Choux (profiterol )hamuru için;
  • 70 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Pastacı kreması
  • 3 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım kutu krema ( 100 ml)

Cream Puf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bisküvi katmanı için tüm malzemeyi yoğurup yağlı kağıt arasında incecik açın.
  2. Bu şekilde buzluğa kaldırın yarım saat kadar bekletin.
  3. Krema için tencereye süt, nişasta, yumurta sarıları ,un ve toz şekeri alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  4. Kaynayınca içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve altını kapatın.
  5. Biraz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Kremamız hazır.
  6. Choux hamuru için tencereye su, süt, tereyağ, tuz ve toz şekeri alıp kaynatın.
  7. Kaynayınca ocağı kısıp unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  8. Bir kaç dakika kısık ateşte kavurup altını kapatın.
  9. Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırıp mikserle çırpın.
  10. Hamuru sıkma torbasına koyup ucunu biraz kesin.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye aralık bırakarak sıkın.
  12. Bisküvi katmanını buzluktan çıkarıp yuvarlak bir kalıp ile ( ben kahve bardağı ağzı ile kestim) kesin.
  13. Her bir choux hamurunun üzerine bir parça bisküviden koyup bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 40 dakika kadar pişirin. Güzelce kurumalarını sağlayın.
  14. Fırından çıkarıp soğuyan hamurları ortasından tırtıklı bıçak ile kesin. Kremadan sıkıp kapağını kapatın. Afiyet olsun ☺️.
Cream Puf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt