Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 300 ml süt
- 700 gram un
- 980 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tereyağ
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamuru karmak için uygun bir kapta un ve su hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz.
- En son unu ve suyu dikkatli biçimde ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Şayet topaklanmalar olursa blender yardımıyla düzeltebilirsiniz.
- En az bir saat mayalanması gerekiyor. Mayalandıktan müddet dolduktan sonra büyük döküm yapışmayan bir tavaya teflonda kullanabilirsiniz yapışmayan olması gerekiyor. Ben büyük döküm tavada yaptım 13 adet çıktı.
- Tavayı kızdırın ve kızgın tavaya kepçe yardımıyla karışımı dökün. Bir tarafı kızarınca başka tarafını çevirin, dikkatli pişirin.
- Sıcak formda üstünü tereyağıyla yağlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.