Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif)

Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif)
0
165

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 300 ml süt
  • 700 gram un
  • 980 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • Tereyağ

Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hamuru karmak için uygun bir kapta un ve su hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz.
  2. En son unu ve suyu dikkatli biçimde ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Şayet topaklanmalar olursa blender yardımıyla düzeltebilirsiniz.
  3. En az bir saat mayalanması gerekiyor. Mayalandıktan müddet dolduktan sonra büyük döküm yapışmayan bir tavaya teflonda kullanabilirsiniz yapışmayan olması gerekiyor. Ben büyük döküm tavada yaptım 13 adet çıktı.
  4. Tavayı kızdırın ve kızgın tavaya kepçe yardımıyla karışımı dökün. Bir tarafı kızarınca başka tarafını çevirin, dikkatli pişirin.
  5. Sıcak formda üstünü tereyağıyla yağlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çorum Cızlağı (Krep) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık süt *2 su bardağı ılık su *3 çay kaşığı kuru maya *2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un *Yarım tatlı kaşığı tuz *Bir tutam şeker *1 tatlı kaşığı zeytinyağı *Kızartmak için sıvı yağ Çorum Cızlağı (Krep) Tarifi Yapılışı Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz) Kızartmak için; 1 su bardağı kadar sıvı yağŞimdi vereceğim tanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Patates Tavası (Az Materyalli Kahvaltılık Nefis Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patates5 yemek kaşığı zeytinyağı3 yumurta6 yemek kaşığı sütKırmızı toz biberKarabiberKekikTuzKaşar peyniri rendesi Patates Tavası (Az Materyalli Kahvaltılık Nefis Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Kıymalı Havuçlu Soğanlı Patatesli Nefis Ekmekler Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç gereci 100 gram kıyma1 fincan sıvı yağ1 adet orta uzunluk kuru soğan1 adet havuç1 büyük patates Kıymalı Havuçlu Soğanlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 6 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin) Bardak ölçüsü 200 ml 3 çorba kaşığı tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ Hamuru açmak için ; Nişasta Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt