
Çörekotlu Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılır) Tanımı İçin Materyaller
- 100g tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta(Sarısı üzerine ayırılacak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek çay bardağı çörek otu
- 2,5 su bardağı un
Çörekotlu Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve başka gereçleri karıştırma kabına alın güzelce karıştırın.
- Boyutunu keyfinize nazaran yapabilirsiniz ben minik tercih ettim daha büyük kesimlerde yapabilirsiniz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp alt üst 160 dereceli fırında 20 dk bırakınız.
- Sonrasında buzluğa da atabilirsiniz. İstediğiniz vakit buzluktan çıkarın fırında 5 dk ısıtın yahut kendisinin çözünmesini sağlayın kafidir.