
Çörek Otu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
Çörek Otu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alınıp, çatal ile karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
- Kabartma tozunu ekleyip, kulak göğsünden daha yumuşak bir hamur elde edin.
- Unu çok ve bir anda atarsanız toplanması güç olur, bu durumda sıvı yağ ekleyin.
- 200 derecede fırını ısıtın.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde ve ya merdane ile açıp hal verilir.
- Yumurta üstüne sürün.
- 200 derece de, 10 dk kadar pişirin. Bir an da pişiyor lütfen sık sık denetim edelim. Üstünü pembeleşince fırından alın. Afiyet olsun ????.