Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
- Yarım paket kabartma tozunu
- 1yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı .
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına un hariç öteki bütün materyalleri alalım ve düzgünce karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyerek hoş bir hamur yoğuralım. Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
- Hamurdan minik minik kesimler koparıp elimizle misket üzere yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.