iltasyazilim
FD Üye
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ (margarinde olur)
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı (sarisini üzerine sürüyoruz)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı çörek otu
*Aldığı kadar un
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tarif hem çok pratik hemde yapımı çok pratik Ayni zamanda günlerce oda ısısında kalsa bile bayatlamıyor
1
*Tüm malzemeleri karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave edip ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ufak parçalar koparıp, yuvarlayıp, üzerine de yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda fırına veriyoruz
*Üzeri kızara kadar pişirelim
*Herkesin fırını farklı şekilde pişiriyor ben 15 dakika tutuyorum Bir ölçüden yaklaşık 60 tane çıkıyor Herkese afiyet olsun
*125 gr tereyağ (margarinde olur)
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı (sarisini üzerine sürüyoruz)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı çörek otu
*Aldığı kadar un
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tarif hem çok pratik hemde yapımı çok pratik Ayni zamanda günlerce oda ısısında kalsa bile bayatlamıyor
1
*Tüm malzemeleri karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave edip ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ufak parçalar koparıp, yuvarlayıp, üzerine de yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda fırına veriyoruz
*Üzeri kızara kadar pişirelim
*Herkesin fırını farklı şekilde pişiriyor ben 15 dakika tutuyorum Bir ölçüden yaklaşık 60 tane çıkıyor Herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.