Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200ml Çay bardağı ölçüsü 125 ml
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
- 4-5 su bardağı un (Unun cinsine göre 5 su bardağı da koyulabilir, kontrollü ekleyin)
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı çörek otu
Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu derin bir kaba aldım iyice karıştırdım.Unu yavaş yavaş ekleyerek elime yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurdum.
- İri fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm
- 180 derecede önceden ısınmış fansız alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirdim.
- Ilıyınca servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun.????
Not:
- Kurabiyeler soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 1-2 saat önce çıkartıp buzu çözülünce tüketebilirsiniz.
- Hamur yoğurmayı kolaylaştırmak İçin tereyağını tavada eritebilirsiniz, eriyen tereyağ soğuduktan sonra hamur yoğurma işlemine başlayabilirsiniz.
Afiyetler olsun????. Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın. ????.