Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çörek Ekmek (Brioche Bread)

Çörek Ekmek (Brioche Bread)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
brioche-bread-corek-ekmek.jpg

Çörek Ekmek (Brioche Bread) Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram un
  • 25 gram yaş maya
  • 40 gram şeker
  • 5 yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • Yarım çay bardağı süt
  • 250 gram tereyağ
  • 10 gram bir tatlı kaşığı tuz

Çörek Ekmek (Brioche Bread) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Unun içine yaş maya kırılarak atılır.
  2. İçerisine oda ısında ki tereyağ da eklenerek bir hoş karıştırılır.
  3. Sırası ile üzerine şeker ,tuz, süt ve sırası ile yumurtalar ek edilir. Uzun müddet yoğrularak kıvam kazandırılır ve yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakılır.
  4. İki katına çıkan hamur beş eşit kesime bölünür. Ben dört adedini baton kalıba (birini kaseye yerleştirdim ) katlayarak hal verilerek koyulur.
  5. Üzerine yumurta sarısı da sürülerek 180 derece fırında içi pişene kadar pişirilir.
Çörek Ekmek (Brioche Bread) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt