Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çorbalık Un Tarhanası Yapımı

Çorbalık Un Tarhanası Yapımı
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Çorbalık Un Tarhanası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*10 tane domates
*7*tane kuru soğan
*5*tane kırmızı salçalık biber
*1*miktar acı süs biberi
*5*altı tane yeşil biber
*1*tutam taze nane veya reyhan
*1 kase nohut
*1*kova yoğurt (4 45 kilo)
*5*kilo un
*1*kase iri tuz
*1*kase kuru nane (taze de olur)

Çorbalık Un Tarhanası Yapımı Tarifi Yapılışı Hazırlanışı, bütün sebzeleri önce bir güzel yıkayalım, sonra hepsini temizleyelim ve doğrayıp robottan bir güzel çekelim roboto olmayanlar elde minik minik doğrasınlar, sonra büyükçe kapaklı bir leğene robottan çektiklerimiz sebzeleri bırakalım, üzerine bir kova yoğurdumuzu boşaltalım, reyhanımızı doğrayaıp ekleyelim, benim taze nanem olmadığı için kuru nane bıraktım içine eğer siz bulursanız kullanın, nohutu kuru kuru hiçbir işlem yapmadan yani haşlamadan içine bırakalım ki mayalandırsın, tuzunu ekleyelim ve bir güzel hepsini karıştıralım, sonra yvaş yavaş kontrollü bir şekilde ununuda ekleyip kek kıvamında bir hamur yapalım ve ağzını kapatıp bir köşeye alalım bu haliyle en az beş altı gün durması lazım arada sık sık karıştıralım, beş altı gün sonra bahçe veya balkonunuza bir masa üzerine tarhananın suyunu çekebilecek kalınca birkaçtane örtüyü üst üste serin ve en üste temiz bir sofra açın ve tarhananın hamurunu bir kaşık yardımıyla bira iirice sofra bezinin üzerine dökün, böylece biraz beklesin sonra arada bakın eğer suyu çekilmişse yavaşça parçalara bölün, yine bekleyin her defasında tarhana parçalarını küçültün en son ovulacak hale gelince bir süzeğin altına minik bir tepsi bırakıp süzeği ters çevirerek üzerinde ovun benim böylesi daha kolayıma geliyor hem ovuluyor hemde süzekten geçip tarhana oluyor, çıkan tarhanaları büyükçe bir siniye alalım ve iyice kurutalım ki bozulmasın kuruyan tarhana kış için hazır hale gelmiştir afiyet olsun hem besleyici hemde hazır olan anadolumuzun vazgeçilmez mis kokulu tarhana çorbamızı hepinize tavsişye ederim
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt