Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Community College - 2+2 Eğitimi

Community College - 2+2 Eğitimi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Community College 2+2 Eğitimi
Amerikadaki Community College 2+2 Okullar
Kanada'daki Community College 2+2 Okullar

Yaygın olarak Amerika´da bulunan Community College´lar öncelileri Amerikan vatandaşlarının eğitim aldıkları kurumlar olup daha sonra uluslararası öğrencileri de kabul etmeye başlamışlardır Türkiye´deki karşılığı önlisans eğitimine eşit gelen bu kurumlara tatbik ve kabul işlemleri olağan üniversite başvurularından daha basittir Kanada´da ise daha fazla College ismini almaktadır ama sundukları programlar ve amaçladıkları Amerika´daki okullarla aynıdır

2+2 nedir ?

Kısaca 2 yıllık önlisans eğitimi ve ardından 2 takvim üniversite eğitimi demektir Üniversiteden alınan diploma ile 4 yıllık üniversite diploması arasında denklik bakımından hiç bir fark olmamaktadır Fakat 2 takvim eğitim sonrası alınan diplomanın hiçbir YÖK denkliği yoktur Belirli suretle programı 4 yıllığa tamamlayacak öğrencilerin bu programı seçmesini nasihat ederiz

Program Bilgisi

Community College´ların en büyük avantajı, üniversitelere kadar daha hesaplı olmasıdır Dolayısı ile 4 yıllık üniversite eğitimi hedefleyen bir öğrenci, birincil 2 takvim eğitim giderlerini minumuma indirerek bütçesini dengelenmiş bir şekilde kullanmış olacaktır

Community College´lar lise mezunu her öğrenciyi kabul etmektedir Başvuru sırasında İngilizce yeterlilik olarak sunacağınız TOEFL skoru da minimum 133 olmalıdır Bu düşük TOEFL skoru ile öğrenci kabul etmelerinin sebebi ise iki yıllık eğitim sırasında İngilizce dersleri alarak yabancı dilinizi kolej imkanlarında çok iyi düzeye getirmenize olanak tanımaktır

İngilizcesi hiç olmayan bir öğrenci de Community College´a başvuru formu yapabilir ve kabul alabilir Fakat 2 yıllık önlisans eğitiminden önce İngilizce hazırlık sınıfına devam etmektedir Sonraki dönemlerde önlisans(AABIRLI Degree) programına başlamaktadır

İki yıllık eğitimi tamamlayan öğrenci isterse üniversiteye 3 sınıftan başlayacak şekilde geçiş(transfer) yapabilmektedir

Birçok Community College´lar presitjli üniversitelerle ortak çalışmaktadırlar ve mezun olan öğrencilerini bu okullara aktarma etmektedirler

Bir örnekle, Amerika´nın en fazla bilinen ve prestijli üniversitelerinden biri olan UCLA ´da( University of California Los Angeles) okumak isteyen fakat not ortalaması bu okula yelken direği 4 takvim eğitim başvurusu için tatmin edici olmayan öğrenciler, UCLA´ ın anlaşması olan SANTA MONICA COLLEGE ´a başvuru formu yapmaktadırlar

Başka bir örneği Kanada´dan verecek olurak; eğer UBC( University of British Columbia), UVIC(University of Victoria) ve Simon Fraser gibi Vancouver´da eğitim veren ve Kanada´nın en iyi okullarından sanılan 3 üniversiteyi hedefliyorsanız lakin not ortalamanız bu 3 okula da yelken direği başvuru formu için tatmin edici gelmiyorsa, o vakit yapmanız gereken bu okullarla çalışan ve öğrenci transfer eden kolejlerde 2 yıllık eğitim almanızdırBu okullara en hoş örnekler,Columbia College, Malaspina University College´dır

AMERİKA´DAKİ OKULLARIMIZ

SANTA MONICA COLLEGE

California eyaletinde yer alan Santa Monica College, işletme, muhasebe, medya, pazarlama, sinema, bilgisayar, eğitim, gazetecilik, müzik, moda, iç dizayn, fotoğrafçılık alanlarında eğitim vermektedir Yıllık program ücreti 6000 USD civarındadır Konaklama yurtta veya aile yanında sunulmaktadır İngilizce dil bilgisi olmayan öğrenciler için İngilizce dil kursları bulunmaktadır İngilizce kursu alacak öğrenciler için keza iki takvim programlar için koşullara bağlı kabul de verilmektedir Kutup uygulama içinse TOEFL´dan 450 istenmektedirProgram açılış tarihleri Eylül, Ocak ve Mayıs aylarıdır

BERKELEY COLLEGE

New York Manhattan ´da eğitim veren okulun muhasebe,yönetim, işletme, milletlerarası işletme, moda pazarlama, iç tasarı, network yönetimi, web tasarı programları bulunmaktadır İngilizce eksiği olan öğrenciler ayrıca hazırlık programına katılabilir ve mektep kadar koşullara bağlı kabul edilirler Uç kabul edilebilmek için TOEFL´dan 500 istenmektedir Yıllık okul ücreti 10,800 USD´ dır Konaklama yurt veya aile yanında ayarlanmaktadır Okulun keza 2 yıllık ayrıca de 4 takvim bölümleri bulunmaktadır 4 yıllık bölümleri YÖK tarafından onaylıdır

SEATTLE CENTRAL COMMUNITY COLLEGE

Amerika´da yılın okulu seçilen ve üniversite transferinde %100 galibiyet sağlayan okulun sunduğu programlar, işletme, bilgisayar,irtibat, ekonomi, mühendislik, fizik, siyaset bilimi, biyoloji, güzel sanatlar, muhasebe, müzik, pazarlama, medyadır Kutup kabul için istenilen TOEFL skoru 470´dir Okulun İngilizce hazırlık bölümü bulunmaktadır ve tanıdık olmayan dili eksik olan öğrenciler programlara şartlı kabul edilebilirler Takvim okul ücreti 6,900 USD´ dır

KANADA´DAKİ OKULLARIMIZ

COLUMBIA COLLEGE

British Columbia bölgesinde Vancouver şehrinde yer alan okul bilhassa University of British Columbia, Simon Fraser, University of Victoria ile yürüttüğü transfer programı ile bilinmektedir Muhasebe, işletme, biyoloji, bilgisayar, kimya, ekonomi, iletişim, matematik, sosyoloji, oloji alanlarında eğitim vermektedir Okulun sunduğu 2 takvim programlar haricen, üniversite hazırlık, İngilizce hazırlık programları da bulunmaktadır Programlara direk kabul alınabildiği gibi İngilizcesi yetkisiz olan öğrenciler için koşullara bağlı kabul de alınabilmektedir Takvim okul ücreti 9,800 CAD´dır

MALASPINA UNIVERSITY COLLEGE

British Columbia eyaletinde Nanaimo şehrinde yer alan okul Vancouver´a araba vapuru mesafesindedir Okulun ayrıca 2 takvim ayrıca de 4 takvim programları bulunmaktadır Üniversite Transfer olarak adlandırılan 2 takvim programlarını tüketen öğrenciler aynı eyaletteki UBC, UVIC, SFU gibi popüler okullara başvurabilmekteler İşletme, hoş sanatlar, mühendislik, turizm alanlarında eğitim vermektedir Takvim okul ücreti 9,000 CAD ´dır *

858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt