Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çölyak Ekmeği

Çölyak Ekmeği
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
colyak-ekmegi-1.jpg

Çölyak Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı (200 ml bardak) mısır unu
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal (hafif tatlı bir tat veriyor ve çok yakışıyor bence lakin koymasanız da olur)

Çölyak Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Mısır ekmeğinden ayıran kısım pirinç unu.
  2. Pirinç unu kesinlikle koyun zira çok hoş bir doku veriyor.
  3. Keklerinizi bir de pirinç unuyla deneyin.
  4. Kuru materyalleri kaba koyup harmanlanacak halde karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra sırasıyla su, zeytinyağı, yumurta ve balı ekleyip hepsi birbiriyle harmanlanıncaya kadar karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbımızda (istediğiniz kalıba koyabilirsiniz) evvelden ısıtılmış fırında 180° derece yaklaşık yarım saat (sürekli denetim edin) pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt