Çölyak Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı (200 ml bardak) mısır unu
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı bal (hafif tatlı bir tat veriyor ve çok yakışıyor bence lakin koymasanız da olur)
Çölyak Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Mısır ekmeğinden ayıran kısım pirinç unu.
- Pirinç unu kesinlikle koyun zira çok hoş bir doku veriyor.
- Keklerinizi bir de pirinç unuyla deneyin.
- Kuru materyalleri kaba koyup harmanlanacak halde karıştırıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla su, zeytinyağı, yumurta ve balı ekleyip hepsi birbiriyle harmanlanıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbımızda (istediğiniz kalıba koyabilirsiniz) evvelden ısıtılmış fırında 180° derece yaklaşık yarım saat (sürekli denetim edin) pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.