Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram et (jülyen şekilde doğranacak)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo patates ince ince kızartmalık doğranmış
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su
Salçalı sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5/6 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşıgı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 çay bardağı su

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce etimizi tenceremize alalım.
  2. Kavrulan etimize suyunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  3. En son tereyağ ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Patatesimizi kızartalım.
  5. Bir kase yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsak ,tuz ve suyumuzu alıp güzelce karıştıralım.
  6. Sosumuz için tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
  7. Erittiğimiz yağımızın içine salça ve baharatlarımızı ekleyelim.
  8. En son suyumuzu ekleyip altını kapatalım.
  9. En hoş kısım servis tabağına; Patateslerimizi alalım ,üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve onu da üzerine etlerimizi alalım.
  10. Son olarak salçalı sosumuzu da ekledik mi çökertme kebabımız hazırdır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Mükemmel Tanımı İçin Gereçler 1 kilo dana antrikot (5 kişi için)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberYarım tatlı kaşığı dağ kekiği1 silme çay kaşığı çekilmiş karabiberYarım tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler Tavuk marine için; 600 gram tavuk1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ̆1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekikTuz Patates için; 2 büyük uzunluk patates Sos için; 2 tane domates1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler 400 gram antrikot (Bonfileli yada biftek de olabilir)3 büyük uzunluk patates1 kase yoğurt1 diş sarımsak Domates sosu için; 2 adet domates1 yemek kaşığı salçaTuz2 yemek kaşığı tereyağı Etin marinesi için; Taze kekikKarabiberYarım çay bardağı zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Parmak Yedirten Mantı Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantıTuz1-2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için; 1,5 su bardağı yoğurtTuz2 diş sarımsak Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ̆1 çay kaşığı toz biber2 çay kaşığı nane1 yemek kaşığı salçaMantı suyu Parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 750 gram küçük soğan3 orta uzunluk patates500 gram orta yağlı kıyma1 adet kırmızı biber1 çay kaşığı karabiberYarım tatlı kaşığı pulbiber1 ,5 çay kaşığı tuz Sosu ı̇çı̇n 1,5 su bardağı sıcak su4 yemek kaşığı nar ekşisi1 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt