elektronikci
FD Üye
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba tabağı yoğurt
- 1 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yağ
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğumuzu uzun uzun (Jülyen) doğrayalım ve hazırladığımız harcın içine koyup, bir güzel karıştıralım. Bir kenara alıp, bekletelim.
- Sonra patatesleri doğrayalım doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartalım. Patatesler kızardıktan sonra tavuğumuzu da bir güzel kızgın yağda kızartalım.
- Sonra servis tabağımıza kızaran patatesleri alalım, üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim onun üstünede salçalı sosumuzu dökelim.
- Son olarak da kızarttığımız tavuğumuzu üzerine koyalım ve hazır şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.