Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kuşbaşı doğranmış et
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biberi
- 1 çay kaşığı karabiberi
- Tuz
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri kuşbaşı doğrayıp tavaya alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağı, baharatları, tuz ve rendelenmiş soğanı koyup yarım saat bir saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Beklettikten sonra üzerine bir buçuk yahut iki su bardağı su koyalım suyunu çekene kadar pişirelim şayet çok pişmiş seviyorsanız dilediğiniz kadar su koyabilirsiniz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı ile biraz kavurun.
- Patatesleri ince ince doğrayıp kızdırılmış yağda kızartın.
- Daha sonra domatesleri rendeleyin tavaya bir yemek kaşığı tereyağı koyalım eridikten sonra rendelenmiş domatesi koyup pişmeye bırakın.
- Yoğurdu bir kapa alıp çırpın üzerine sarımsak ekleyelim. Herşey piştikten sonra servis edelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.