Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 8-9 adet patates
  • 500 gram et ben kuşbaşı doğradım orjinali jülyen doğranmış olacak
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
Üzerinin İçin
  • Büyük 1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etimizi doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte etimiz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 -45 dakika pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra tuz kara biber pul biber kekik ekleyip karıştırıyoruz 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  3. Patatesleri soyup ince ince diliyoruz tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz.
  4. Sosu için domatesi robottan geçiriyoruz uygun bir tavaya tereyağı zeytinyağı alıyoruz yağımızı ocakta eritiyoruz.
  5. Daha sonra salça ve robottan geçirdiğimiz domatesi ekleyip kavuruyoruz yarım çay bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  6. Sosumuzun yarısını patatesin üzerine gezdiriyoruz daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurdun üzerine yayıyoruz üzerine geri kalan sosu döküp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt