
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg et (Kuzu eti kullandım ben)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
- Kimyon
- 3 diş sarımsak
- Pul biber
- Tuz
- Sıvıyağ
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- Patates kızartması (Kibrit kalınlığında)
- Sıvıyağ
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi marine edip 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Sosta yumuşayan etimizi tavamıza yada tenceremize alıp pişmeye bırakalım kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriniz.
- Kibrit kalınlığında patateslerimizi doğrayıp kızartalım. Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayalım.
- Artık birleştirme vakti???? en alta patatesimizi üzerine sarımsaklı yoğurdumu onun üzerine etimizi koyup servis yapalım afiyet olsun.