Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cokertme-kebabi.jpg

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller


Eti için:
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Et marinasyonu için:
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kibrit patates için:
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Domates sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı
  • Pul biber
  • 1 adet rendelenmiş domates

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak jülyen doğradığımız etleri marine etmekle başlıyoruz. Bütün materyalleri ekleyip derin bi kabın içinde üzerini kapatıp 2saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri kibrit büyüklüğünde keselim kızgın yağda kızartalım.
  3. Etleri kızartmak tavada az ölçüde sıvı yağı kızdıralım.
  4. Tereyağını ekleyip marine olan etleri yüksek ateşte pişirelim. Renk aldıklarında tuz ve karabiberi katıp ocaktan alın.
  5. Domates sosunu hazırlamak için tavada tereyağını eritip pul biberi ek edelim sonrasında rendelenmiş domates ekleyip bi kaç kez karıştırıp kapatalım.
  6. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp tabağımızı hazırlıyalım. Şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt