
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Eti için:
- Yarım kilo kuzu eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı
- Pul biber
- 1 adet rendelenmiş domates
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak jülyen doğradığımız etleri marine etmekle başlıyoruz. Bütün materyalleri ekleyip derin bi kabın içinde üzerini kapatıp 2saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Kabuklarını soyduğumuz patatesleri kibrit büyüklüğünde keselim kızgın yağda kızartalım.
- Etleri kızartmak tavada az ölçüde sıvı yağı kızdıralım.
- Tereyağını ekleyip marine olan etleri yüksek ateşte pişirelim. Renk aldıklarında tuz ve karabiberi katıp ocaktan alın.
- Domates sosunu hazırlamak için tavada tereyağını eritip pul biberi ek edelim sonrasında rendelenmiş domates ekleyip bi kaç kez karıştırıp kapatalım.
- Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp tabağımızı hazırlıyalım. Şimdiden afiyet olsun.