Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kasığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak tuz
- Bol sıvı yağ
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler ince uzun olarak doğranır suya ıslanır.
- Başka tarafta tencereye yağ alınır ve kıyması kavrulmaya başlanır.
- Kavrulan kıymaya ince doğranmış soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Soğanlar da pişince salçası ve baharatları eklenir.
- Salça kokusu çıkınca domates sosu eklenir ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilip kapanır.
- Derin ve bol yağda patatesler kızartmaya başlanır.
- Tüm patatesler bitince servis tabağına patates üzerine yoğurt üzerine kıymalı sos formunda servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.