
Çökelekli Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 150 gram çökelek veya lor peyniri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 4 su bardağı su
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağ
Çökelekli Sıkma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar küp küp doğranır.
- Soğanlara yağı ekleyip kavrulur.
- Kavrulan soğana baharatlar eklenir ocaktan alınır.
- İlk sıcaklığı çıkan karışıma çökelek veya lor eklenir.
- Hamur için malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır.
- Azar azar kontrollü su eklenerek çok sert olmayan hamur elde edilir.
- Hamur bezelere bölünür merdane ve un yardımıyla açılır.
- Pişen bezenin içine tereyağ sürülür harç eklenir ve rulo yapılır.