Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökelekli Pide

Çökelekli Pide

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Çökelekli Pide Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;

*250 gram çökelek
*1 demek maydanoz
*1 tane soğan
*Sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz

Hamuru için;

*1 litre su
*2 su bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*34 su bardağı un (cıvık gelirse un ekleyebilir katı gelirse su ekleyebilirsiniz)

Çökelekli Pide Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuz için gerekli malzemelerimizi koyup bir leğende yoğurmaya başlayalım
*Kulak memesi kıvamında olana kadar yoğuralım
*Sonra hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara üstüne temiz bir bezle sıcak bir ortamda mayalanmasını bekleyelim
*Geldik iç harcımıza 1 tane soğanımızı yemeklik doğrayalım
*Maydanozları doğrayalım
*Tavaya sıvı yağ koyalım (ben iki kepçe koyuyorum siz kendiniz ayarlayabilirsiniz)
*Sonra doğradığınız soğanı tavaya koyup, kavuralım
*Rengi dönünce maydanozumuzu da koyalım ve altını kapatalım
*Çökeleğimizi koyalım
*Eğer altını kapatmazsanız çökelek erir ve güzel olmaz sonra tuz ve biber koyup karıştıralım
*Harcımız da hazır
*Şimdi sıra hamur açmada hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, onları uzunlamasına açalım ve içine çökelekli harcımızdan içine koyalım
*Yanlarını katlayıp, pide şekli verelim Kenarlarını kapatalım (ben kenarlarına yumurta sarısı sürdüm isterseniz sürmeyebilirsiniz)
*Sonra da ısıtılmış 200 derecelik fırına sürebilirsiniz Kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz herkese afiyet olsun

858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt