Cok ürkütücü yaw elbette okuyun Köyümüz, Tipi Köy İç Anadolunun en eski köylerindendirKöyümüzün mezarlığı evimizin tam karşısındaydıKomşumuzun bize orada garip şeyler gördüm, demesi bizi ne kadar ürkütsede inandırmıyorduTa fakat Burak arkadaşımın sünnet gecesine kadarBirden arkadaşımın hediyesini evde unuttuğumu farkettimGece ilginç olayların olduğunu bildiğim için eve gitmeye korkuyordumEve yaklaştığımda bir takım çığlıklar duymaya başladımMusalla taşının üzerinde garip ışık büzmelerinin daire biçiminde döndüğünü gördüm ve birden at sesleri gelmeye başladıİleriye dürüst baktığımda atın üzerıne binmiş bir gelinin şipşak musalla taşına dürüst geldiğini gördümGelin bir süre musalla taşının etrafında dolaştıktan daha sonra mezarlığa girerek matem yakmaya başladı Ben sırası gelmişken korkudan ne yapacağımı şaşırdımDaha daha sonra bir düğün alayının gelip gelini alarak oradan şipşak uzaklaştığını gördümBende düğün yerine koşup olanları dedeme anlatmaya başladımDedem bana inanmadıErtesi sabahleyin mezarlığa bakmaya gittiğimde bir gelin duvağının bir mezara tabi olarak buldumBu duvağı dedeme gösterdiğimde dedemin ağladığını ve bu duvağın savaşta gelinken şehit olan ablasına ait olduğunu ve mezarınsa sevdiğine ait olduğunu söylediBir kaç yıl sonra Akşehir gölünün taşmasıyla köyümüz su baskını aşağı kaldı, yeniden böyle bir olay görülmedi özel baskı